Elastisch tapen

Het gekleurde tape wat je veel ziet tijdens sportevenementen, kan enorm bijdragen bij het herstelproces van een blessure of klacht. Elastische tapes zorgen voor een betere doorbloeding doordat het de huid een beetje optilt.

Bij klachten of blessures optimaliseer je het herstelproces doordat de elastische tape de huid optilt. Elastische tapes ondersteunen de spieren zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.
Elastische tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. De elastische tape stelt je in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En terwijl je sport of werkt, werkt je lichaam zelf aan het herstel.

Elastisch Tapen is geschikt voor de behandeling van zeer uiteenlopende klachten:

Tijdens onderzoek wordt vastgesteld welke tapes er aangelegd kunnen worden.

Belangrijke effecten van Elastisch tape:

Sportmassage
_De massagepraktijk is op dit moment vol waardoor ik geen nieuwe cliënten kan aannemen._ [Klik hier voor triggerpointbehandeling.](/triggerpoints) Bij bewegen of juist te weinig bewegen zijn spieren betrokken. Om de spier 'los' te houden of te helpen bij herstellen kan een sportmassage een goed middel zijn. Een massage helpt je om lichamelijk en geestelijk weer in evenwicht te komen. Het brengt je weer terug naar jezelf zodat spanningen en vermoeidheid afnemen. Een stevige, activerende massage voor een sportprestatie of een herstelbevorderende massage na inspanning. Door diepe knedingen en stevige strijkingen worden de afvalstoffen die vermoeidheidverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed, waardoor men sneller herstelt. Het beïnvloeden van de fascia, een (bind)weefsellaag die om de spieren ligt, helpt bij het losmaken van de spieren. Met fascia-release technieken (schraper) wordt de soepelheid en veerkracht weer herstelt. Tevens geeft de massage psychische en lichamelijke ontspanning. Door de massage verplaatst de aandacht van je hoofd naar je lichaam waardoor het lichaam ontspant en de energie weer gaat stromen. ## Sportmassage praktisch 1. Feel Active en maak een afspraak. 2. Keuze uit 60 min / 45 min. 3. Locatie praktijk aan huis: Pr Marijkehof 2 te Naarden. _Persoonlijke hygiëne vind ik belangrijk. Zorg dat je fris bent voor de massage of triggerpointbehandeling._ ## Effecten van massage Wetenschappelijk is aangetoond dat de effecten van een goede massage-behandeling zijn onder te verdelen in 5 categorieën: 1. *Mechanisch effect:* Door de massagehandgrepen wordt er een directe invloed uitgeoefend op de bloed en lymfevaten in de vorm van het leegstrijken van de vaten. 2. *Reflectoir effect:* Door de massagehandgrepen worden de zenuwen geprikkeld, waarna een reflectoir een reactie kan optreden. (vaatreactie, tonusreactie). 3. *Chemisch-biologisch effect:* Onder invloed van de massage komen prikkelstoffen in het weefsel vrij die op hun beurt weer bepaalde werkingen kunnen veroorzaken. De belangrijkste prikkelstof is Histamine. Histamine veroorzaakt ontspanning. 4. *Psychisch effect:* Door massage treedt er ontspanning op van lichaam en geest. 5. *Bio-energetische effect:* Door massage wordt invloed uitgeoefend op de energiebanen (meridianen) in het lichaam. De invloed hierbij is gericht op het herstellen van het energetisch evenwicht.
Tarieven behandelingen
## Haptotherapie De kosten voor het intakegesprek is gratis. Mocht je een vervolg willen dan krijg je 20% korting in mijn afstudeerjaar. (niet vergoed door zorgverzekeraars) Een behandelsessie haptotherapie bij Feel Active van 55min is €68,-. (vol tarief €85,-) ## Sportmassage - 45 minuten =€ 48,-= - 60 minuten =€ 60,-= Per 1 januari 2023 verhoog ik het tarief. Strippenkaart Je kunt ook een strippenkaart voor 5 behandelingen met 10% korting afnemen. Contant en gepast betalen na de behandeling kan, pinnen is ook mogelijk. De behandeltijd is inclusief voorgesprek en nazorg.
Elastisch tapen