Sportmassage

Vanaf april 2023 is de praktijk tijdelijk gesloten.

Klik hier voor triggerpointbehandeling.

Bij bewegen of juist te weinig bewegen zijn spieren betrokken. Om de spier 'los' te houden of te helpen bij herstellen kan een sportmassage een goed middel zijn.
Een massage helpt je om lichamelijk en geestelijk weer in evenwicht te komen. Het brengt je weer terug naar jezelf zodat spanningen en vermoeidheid afnemen.

Een stevige, activerende massage voor een sportprestatie of een herstelbevorderende massage na inspanning. Door diepe knedingen en stevige strijkingen worden de afvalstoffen die vermoeidheidverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed, waardoor men sneller herstelt.

Het beïnvloeden van de fascia, een (bind)weefsellaag die om de spieren ligt, helpt bij het losmaken van de spieren. Met fascia-release technieken (schraper) wordt de soepelheid en veerkracht weer herstelt.

Tevens geeft de massage psychische en lichamelijke ontspanning. Door de massage verplaatst de aandacht van je hoofd naar je lichaam waardoor het lichaam ontspant en de energie weer gaat stromen.

Sportmassage praktisch

 1. Feel Active en maak een afspraak.
 2. Keuze uit 60 min / 45 min.
 3. Locatie praktijk aan huis: Pr Marijkehof 2 te Naarden.

Persoonlijke hygiëne vind ik belangrijk. Zorg dat je fris bent voor de massage of triggerpointbehandeling.

Effecten van massage

Wetenschappelijk is aangetoond dat de effecten van een goede massage-behandeling zijn onder te verdelen in 5 categorieën:

 1. Mechanisch effect:
  Door de massagehandgrepen wordt er een directe invloed uitgeoefend op de bloed en lymfevaten in de vorm van het leegstrijken van de vaten.
 2. Reflectoir effect:
  Door de massagehandgrepen worden de zenuwen geprikkeld, waarna een reflectoir een reactie kan optreden. (vaatreactie, tonusreactie).
 3. Chemisch-biologisch effect:
  Onder invloed van de massage komen prikkelstoffen in het weefsel vrij die op hun beurt weer bepaalde werkingen kunnen veroorzaken. De belangrijkste prikkelstof is Histamine. Histamine veroorzaakt ontspanning.
 4. Psychisch effect:
  Door massage treedt er ontspanning op van lichaam en geest.
 5. Bio-energetische effect:
  Door massage wordt invloed uitgeoefend op de energiebanen (meridianen) in het lichaam. De invloed hierbij is gericht op het herstellen van het energetisch evenwicht.
Triggerpoints
_Vanaf april 2023 is de praktijk tijdelijk gesloten._ [Klik hier voor sportmassage.](/sportmassage) Triggerpoints zijn kleine verkrampingen of 'spierknopen' die spanning op de spier geven en de functie van omliggende zenuwen en gewrichten beïnvloeden. Op de plek van een triggerpoint hopen zich afvalstoffen op. Het bijzondere van triggerpoints is dat ze de pijn afleiden naar andere plekken in het lichaam. De oorzaak van pijn ligt dus vaak ergens anders dan waar het pijn doet. Triggerpoints kunnen ontstaan door verkeerd gebruik van spieren door bijvoorbeeld herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde beweging, inactiviteit, kortdurende zware inspanning, verkeerde (werk)houding en stress. Tevens kunnen ze ontstaan door pijnvermijdingsgedrag en factoren als knellende kleding, ongezonde voeding, ziekte en slaapgebrek kunnen eenmaal ontstane triggerpoints en hun klachten in stand houden. ## Triggerpoints behandelen Klachten die door triggerpoints worden veroorzaakt zijn vaak goed te behandelen. Tijdens het onderzoek wordt vastgesteld of er triggerpoints in de spieren zijn en of deze klachten veroorzaken. Hierbij is het van belang om te ontdekken hoe ze zijn ontstaan, en door welke factoren ze in stand worden gehouden. Bij het behandelen van triggerpoints wordt u actief betrokken. De therapie is het meest effectief als de triggerpoints vaak maar kort worden behandeld. Zelfbehandeling maakt daarom deel uit van de therapie. Het beïnvloeden van de fascia, een (bind)weefsellaag die om de spieren ligt, helpt bij het behandelen van de spieren met triggerpoints. Deze fascia-release-technieken gebruik ik naar behoefte bij de triggerpointbehandeling. ## Triggerpoint praktisch Een triggerpointbehandeling duurt 60 min bestaande uit onderzoek, behandeling en overdracht van de zelfbehandeling. _Persoonlijke hygiëne vind ik belangrijk. Zorg dat je fris bent voor de sportmassage of triggerpointbehandeling._
Elastisch tapen
Het gekleurde tape wat je veel ziet tijdens sportevenementen, kan enorm bijdragen bij het herstelproces van een blessure of klacht. Elastische tapes zorgen voor een betere doorbloeding doordat het de huid een beetje optilt. Bij klachten of blessures optimaliseer je het herstelproces doordat de elastische tape de huid optilt. Elastische tapes ondersteunen de spieren zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel. Elastische tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. De elastische tape stelt je in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En terwijl je sport of werkt, werkt je lichaam zelf aan het herstel. Elastisch Tapen is geschikt voor de behandeling van zeer uiteenlopende klachten: - Slappe spieren op spanning brengen; - Gespannen spieren rust geven; - Spieren beschermen tegen overbelasting; - Gewrichten beschermen; - Pijn dempen; - Ontstekingen reduceren; - Lichaamshouding corrigeren; - Lymfeoedeem verminderen. Tijdens onderzoek wordt vastgesteld welke tapes er aangelegd kunnen worden. Belangrijke effecten van Elastisch tape: - Een sneller herstel; - Neuro-reflectoire beïnvloeding (prikkels via zenuwstelsel naar andere structuren); - Ondersteunen van gewrichtsfunctie; - Verbeteren van spierfunctie door reguleren van de spierspanning (tonusregulatie); - Verbetering van de bloedcirculatie en lymfeafvoer; - Minder angst om te bewegen en daardoor toename van de spierpomp functie; - Afname pijn.
Tarieven behandelingen
_Vanaf april 2023 is de praktijk tijdelijk gesloten._ ## Haptotherapie De kosten voor het intakegesprek is gratis. Mocht je een vervolg willen dan krijg je 20% korting in mijn afstudeerjaar. (niet vergoed door zorgverzekeraars) Een behandelsessie haptotherapie bij Feel Active van 55min is €68,-. (vol tarief €85,-) ## Sportmassage - 45 minuten =€ 48,-= - 60 minuten =€ 60,-= Per 1 januari 2023 verhoog ik het tarief. Strippenkaart Je kunt ook een strippenkaart voor 5 behandelingen met 10% korting afnemen. Contant en gepast betalen na de behandeling kan, pinnen is ook mogelijk. De behandeltijd is inclusief voorgesprek en nazorg.
'Kan Feel Active zeker aanbevelen'
Al jaren trouwe klant bij Feel Active, en altijd tevreden over het resultaat. Hygiëne en professionaliteit staan hoog in het vaandel. Kan Feel Active zeker aanbevelen. ~ Marc 
Stevige massage
Ik ga normaal gesproken iedere maand en daar voel ik me heel goed bij. Nicolien geeft een stevige massage en daar hou ik van en heb ik ook iets aan! ~Alex
'Ben weer als nieuw'
Jij kan zo goed masseren! Ben weer als nieuw. ~ Janine
'Vakkundige handjes'
Nicolien geeft een heerlijke, stevige massage. Soms heerlijk en soms verwens je haar ergens anders naartoe. Hoe dan ook, ik kom er altijd soepeler vandaan dan dat ik er binnen ging. Hoop dat ik snel weer onder haar vakkundige handjes pijn, maar ook genot mag beleven. ~ Karin
Massage praktijk Naarden Massagepraktijkruimte Feel Active