Haptonomie

Hoe meer je voelt en luistert naar de behoeften van je lijf, hoe beter je beweegt door het leven

Gespannen spieren, regelmatig hoofdpijn, lood in je benen of een knoop in je maag. Wellicht herken je deze ongemakkelijkheden, maar er echt naar luisteren is veel lastiger. Je gevoel en je lichaamssignalen vertellen een belangrijk verhaal en door haptonomie ga je daar aandacht aan geven.

Haptotherapie is in wederkerig contact je gevoelskant openen. Door gerichte oefeningen, aanraking en het specifiek verwoorden, geeft het je inzicht over je lichamelijke gewaarwordingen en emoties. Als je meer aanvoelt en minder door je gedachten laat sturen, kun je alles in en om je heen beter aftasten, inschatten en goed aansluiten bij je eigen behoeften.

In 2019 ben ik gestart met de opleiding tot Haptotherapeut. In mijn behandelingen en sportlessen verwerk ik mijn reeds ontwikkelde haptonomische vaardigheden.

Psycho-fysieke training bij Feel Active vanaf 2021 :-)

Spelen met elkaar om meer contact met je eigen lijf te maken

Ons lijf kun je vergelijken met een huis. Door de omgeving waar we met z’n allen in leven en door de gedachten die je allemaal hebt, kan het zijn dat je heel veel in je hoofd, dus op de zolder van je huis leeft! Je bewoont maar een stukje van je huis.

Het doel van de psychofysieke training is om spelenderwijs en samen de rest van je eigen huis te ontdekken. Zintuigen prikkelen, sensoren aanzetten en afdalen. Je eigen lijf meer voelen, opmerken wat er allemaal is en ervaren wat het je brengt, als je het meer bewoont.

Door mijn ervaringen met Rots&Water (weerbaarheidstraining) en de opleiding Haptotherapie is het plan ontstaan om een psychofysieke training te gaan ontwikkelen.
Mocht je meer willen weten over Haptotherapie of over de Psycho-fysieke training laat dit dan weten via info-at-feelactive-dot-nl.

Haptonomie illustratie afbeelding