Triggerpoints

De massagepraktijk is op dit moment vol waardoor ik geen nieuwe cliënten kan aannemen.

Klik hier voor sportmassage.

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen of 'spierknopen' die spanning op de spier geven en de functie van omliggende zenuwen en gewrichten beïnvloeden. Op de plek van een triggerpoint hopen zich afvalstoffen op.

Het bijzondere van triggerpoints is dat ze de pijn afleiden naar andere plekken in het lichaam. De oorzaak van pijn ligt dus vaak ergens anders dan waar het pijn doet.

Triggerpoints kunnen ontstaan door verkeerd gebruik van spieren door bijvoorbeeld herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde beweging, inactiviteit, kortdurende zware inspanning, verkeerde (werk)houding en stress. Tevens kunnen ze ontstaan door pijnvermijdingsgedrag en factoren als knellende kleding, ongezonde voeding, ziekte en slaapgebrek kunnen eenmaal ontstane triggerpoints en hun klachten in stand houden.

Triggerpoints behandelen

Klachten die door triggerpoints worden veroorzaakt zijn vaak goed te behandelen. Tijdens het onderzoek wordt vastgesteld of er triggerpoints in de spieren zijn en of deze klachten veroorzaken. Hierbij is het van belang om te ontdekken hoe ze zijn ontstaan, en door welke factoren ze in stand worden gehouden.

Bij het behandelen van triggerpoints wordt u actief betrokken. De therapie is het meest effectief als de triggerpoints vaak maar kort worden behandeld. Zelfbehandeling maakt daarom deel uit van de therapie.

Het beïnvloeden van de fascia, een (bind)weefsellaag die om de spieren ligt, helpt bij het behandelen van de spieren met triggerpoints. Deze fascia-release-technieken gebruik ik naar behoefte bij de triggerpointbehandeling.

Triggerpoint praktisch

Een triggerpointbehandeling duurt 60 min bestaande uit onderzoek, behandeling en overdracht van de zelfbehandeling.

Persoonlijke hygiëne vind ik belangrijk. Zorg dat je fris bent voor de sportmassage of triggerpointbehandeling.

Tarieven behandelingen
## Haptotherapie De kosten voor het intakegesprek is gratis. Mocht je een vervolg willen dan krijg je 20% korting in mijn afstudeerjaar. (niet vergoed door zorgverzekeraars) Een behandelsessie haptotherapie bij Feel Active van 55min is €68,-. (vol tarief €85,-) ## Sportmassage - 45 minuten =€ 48,-= - 60 minuten =€ 60,-= Per 1 januari 2023 verhoog ik het tarief. Strippenkaart Je kunt ook een strippenkaart voor 5 behandelingen met 10% korting afnemen. Contant en gepast betalen na de behandeling kan, pinnen is ook mogelijk. De behandeltijd is inclusief voorgesprek en nazorg.
Meteen opgelost
Na 1 behandeling was ik al van mijn klachten af; nu ga ik om de zoveel tijd naar Nicolien om alles soepel en flexibel te houden. Ik vind Nicolien echt sterk en goed! ~ Noortje
Nicolien helpt mij om soepel te blijven bewegen
Nicolien is een heel goeie sportmasseur. Ze heeft een groot onderscheidend vermogen, waarmee ze de triggerpoints feilloos kan vinden. Ook als je niet wist dat ze er waren. Ik doe veel crossfit en heb een stressvolle baan. Ik stretch veel, maar meestal kan een sportmassage je net even verder brengen. Nicolien helpt mij om soepel te blijven bewegen. Ze is iemand die zich altijd probeert te verbeteren en veel enthousiasme uitstraalt. Daarnaast heeft ze een prettige persoonlijkheid en kan ze goed luisteren. Kortom ik raad haar bij iedereen aan! ~ Thomas
5 sterren
Met fysiek veel werk én veel training, weet Nicolien altijd de knopen en pijntjes weg te halen! Ze voelt goed aan wat degene op de bank wilt. Haar energie is wat haar zo goed maakt, je voelt je op je gemak én loopt zonder pijntjes weg. Ik geef je 5 sterren ~ Bregje
'Ze weet wat ze doet'
Ik kom al elk jaar wel een paar keer bij Nicolien soms om klachten te verhelpen en soms preventief. Ze weet altijd wel iets te vinden 😀. Ze straalt niet alleen uit dat ze weet wat ze doet, maar ze kan er ook gepassioneerd over vertellen. ~ Remko
Triggerpoint schematische illustratie Triggerpoints in het hoofd Triggerpoint ballen